Η CADvanced applications είναι εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με ειδίκευση στις εφαρμογές CAD (Computer Aided Design).

Από το 1987 που ιδρύθηκε, δημιούργησε μια σειρά από πακέτα σχεδιασμού για τους τομείς της βιομηχανίας, της αρχιτεκτονικής της πολεοδομίας και της τοπογραφίας, τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας σε φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Bασικό περιβάλλον ανάπτυξης των εφαρμογών της η εταιρεία επέλεξε την σχεδιαστική πλατφόρμα του AutoCAD η οποία, όπως απεδείχθη, έγινε το de facto περιβάλλον σχεδιασμού σε υπολογιστή σε όλο τον κόσμο.

Το 1992 πιστοποιήθηκε ως δημιουργός εφαρμογών AutoCAD από την AutoDESK, και διετέλεσε ενεργό μέλος του δικτύου ευρωπαίων δημιουργών εφαρμογών AutoCAD, AutoCAD Developers Group Europe (ADGE).

Τα προγράμματα της εταιρείας χρησιμοποιούνται σήμερα από πλήθος αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, μηχανικών, βιομηχανικών σχεδιαστών στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ενώ κάποια από αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην διδακτική ύλη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στον τομέα της βιομηχανίας επίπλου η CADvanced applications έχει να επιδείξει μια μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων πακέτων σχεδιασμού και ανάλυσης, που έχουν αναπτυχθεί για λογαριασμό πολύ σημαντικών εταιρειών του χώρου όπως είναι η NEOSET, η SATO, η MODA BAGNO, ο ΣΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, η BIENTE, η SPIDER, MODECO, Furniture Line, Νικολιδάκης Group - Pesroom και άλλες.

Παράλληλα με τις ολοκληρωμένες σχεδιαστικές εφαρμογές η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα των ειδικών αρχιτεκτονικών μελετών και εξειδικευμένων προγραμμάτων για συγκεκριμένα έργα-μελέτες (per project), όπου λόγω του μεγέθους τους και του ειδικού χαρακτήρα τους απαιτείται παραμετροποίηση συνθέτων σχεδιαστικών ενοτήτων.

Στόχος της εταιρείας σήμερα είναι να αξιοποιήσει τη πολύχρονη εμπειρία και τεχνολογική υποδομή που διαθέτει, ώστε να προσφέρει στην αγορά τα πλέον σύγχρονα εργαλεία σχεδιασμού.